Blog: SIngle Post

 
 
 

Atelier Oslo - Project - Cabin at Norderhov

The site is often exposed to strong winds, so the cabin is organized around several outdoors spaces that provide shelter from the wind and receives the sun at different times of the day. The interior is a shaped as a continuous space. The curved walls and ceilings form continuous surfaces clad with 4mm birch plywood. The floor follows the terrain and divides the plan into several levels that also defines the different functional zones of the cabin. The transitions between these levels create steps that provide varies places for sitting and lying down. The fireplace is located at the center of the cabin, set down in the floor of the main access level. This provides the feeling of a campfire in the landscape. Seen from all levels in the cabin, you can enjoy the fireplace from far away or lying down next to it. From Archello: Read More