Blog: SIngle Post

 
 
 

Atmos Studio's sinuous timber staircase spirals through the centre of London restaurant

StairStalk is the centrepiece of the Oliver Dabbous's recently opened HIDE restaurant, where it ascends from a basement bar to the dining areas on the ground floor and upper mezzanine. The multidisciplinary practice is known for its organically inspired designs and was chosen to create a statement staircase that appears to grow out of the shadows of the basement level towards the daylight above. The overall concept for the restaurant's interior was already developed by interior designer Rose Murray, director of These White Walls, before Atmos Studio was brought on board to create the showpiece staircase. The restaurant was realised by architectural consultancy Lusted Green. Murray's scheme focused on a theme of "dwelling" and a re-imagining of familiar elements. This was the starting point for the design of the staircase, which was developed to grow from and interact with the existing spaces. From Dezeen: Read More