Blog: SIngle Post

 
 
 

Selvika - Finnmark - Norway

The initial approach was to single out and magnify the experience of walking from the roadside down to the seaside at this very special place. Therefore a main concern was to slow down this movement and make the path itself a means of refocusing the experiential mode: a measured, restrained approach that creates awareness. The monolithic structure in concrete is developed with a clear geometric strategy based on a study of organic circular organisms. The project contains a series of various functions such as parking, bike shed, public toilets, benches, open kitchen and fireplace.Furthermore a functional concern has been on universal accessibility. Instead of opting for a dual solution with staircase and ramp, we came up with the notion of making the ramp the common entryway and develop it into the integral character of the project. From Architizer: Read More